2011. május 10., kedd

Bréking: búvárbaleset Egyiptomban

Sajnos a héten életét vesztette egy magyar búvár Egyiptomban.

Az eset a Brothers-szigeteknél történt egy hajós szafari második napján. A búvár csoport összesen öt főből és egy helyi búvárvezetőből állt, melynek a szerencsétlenül járt búvároktató is tagja volt. A merülést a csoport a Big Brother sziget nyugati oldalán hajtotta végre, a komputerek szerint 29 méteres mélységben. A baleset a felszínre emelkedés közben következett be, amikor a balesetet szenvedett elveszítette az eszméletét a víz alatt és leállt a légzése. A felszínre érkezés után a sérültet motorcsónakkal a legközelebbi zátonyhoz szállították és egy szomszédos hajóról érkező orvos megkezdte az újraélesztést, mely sajnos hosszú próbálkozás után sem járt sikerrel.

A család tájékoztatása szerint az esettel kapcsolatban jelenleg orvosszakértői vizsgálat és nyomozás folyik, melynek lezárása után derülhet majd ki egyértelműen, hogy mi okozta az eszméletvesztést.

A magyar búvártársadalom gyászolja búvártársát és együtt érez a gyászoló családdal.

1 megjegyzés:

  1. Az alábbiakban közzéteszem elhunyt búvártársunk, Kalácska Csaba munkatársainak önkéntes gyűjtési kezdeményezését.

    "Kedves Kollégák és Partnerek!

    Mindenkihez eljutott már Csaba halálának híre, ami sokunkban néma döbbenet érzését váltotta ki, amely érzés gyakran eltölt bennünket, ha valaki tevékenyen, ereje teljében, tervekkel telve megy el.

    Mi egy őszinte és lelkiismeretes Kollégát veszítettünk, de családja az Apukát, és a szerető Férjet nélkülözi mostantól. Szemtől szemben a félbeszakadt élettel az itt maradottak könnyen elveszthetik reménységüket. Hisszük, hogy ilyenkor a legkisebb gesztus is erőt ad azoknak, akiknek leginkabb szükségük van rá a folytatáshoz. Ebbéli meggyőződésünk nyomán önkéntes gyűjtést szervezett családjának az MFB Informatikai Főigazgatósága. Hozzájárulásaitokat június 3-ig Bubics Ildikó gyűjti a Főigazgatóság titkárságán.

    A temetés időpontjáról küldünk értesítést, hogy el tudjon jönni aki részese kiván lenni Csaba végső búcsújának.

    Martoncsik Géza
    ügyvezető igazgató
    MFB Zrt."

    VálaszTörlés