2014. február 25., kedd

Bemutató: Cressi Giotto búvárkomputer

A Giotto az olasz gyártó első, teljesen saját fejlesztésű, kétféle nitrox keverék kezelésére is alkalmas búvárkomputere




A tavaly nyáron debütált Giotto a Cressi legújabb komputere, amely már a második a sorban. Természetesen korábban is voltak Cressi komputerek, de azoknál csak a forma volt saját, a belső szerkezet már beszállítóktól érkezett. A Leonardo-val vette kezdetét az új korszak, amelyben a Cressi teljesen a saját kezébe vette a búvárkomputerek gyártását. Jelenleg egy külön részleg, a Cressi Electronica foglalkozik a komputerek kiagyalásával a genovai főhadiszálláson.

A Giotto képes egyszerre kétféle nitrox keveréket is kezelni, és ezek között természetesen merülés közben is lehet váltani. Három kezelőgombja segítségével egyszerű a navigálás az üzemmódok és funkciók között, akár már az első alkalommal is teljesen logikus a menü felépítése. A biztonságos dekompressziós számításokat a Cressi és Bruce Wienke együttműködéséből, Haladane modell alapján készített, vadonatúj algoritmus végzi. A kilenc szövet alapján számoló, RGBM tényezőket is magába foglaló program kifejezetten a többnapos merülési sorozatokhoz lett hangolva.

A komputer nagy felbontású kijelzőjén kellőképpen nagyméretű számok segítik az információk könnyű leolvasását. A fontos riasztások jól láthatók, akárcsak az elem feszültség állapota, illetve kritikus hangriasztások is vannak a legnagyobb merülési biztonság érdekében. Nem mindegyik búvárkomputert lehet “lenullázni” merülés után, de a Giotto ezt is tudja. Igaz, ennek a funkciónak leginkább csak a felszerelés kölcsönzők fogják hasznát látni.

Kinek ajánlható a Giotto? Praktikus szempontok alapján azoknak a nitrox búvároknak, akik egyszerre két légzőgáz keveréket is használnak egy merülésen belül. No de nem csak praktikus szempontok léteznek. A Giotto formatervéről nyugodtan állítható, hogy esztétikus, így azoknak a stílusos búvároknak is remek választás lehet, akiknek a megbízhatóság és az egyszerűség mellett az ízléses megjelenés is szempont. A komputer egyelőre négy színben választható (fehér, szürke, kék, piros), és tetszetős dobozba csomagolva érkezik, a piacon nem jellemző 2 év gyártói garanciával együtt. Idei ára: € 339,90





Ha tetszett a cikk, kérlek fűzz hozzá megjegyzést, esetleg iratkozz fel az RSS csatornára, hogy legközelebb már a kedvenc hírolvasódba kapjad a legfrissebb bejegyzéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése